ADANA / SEYHAN - Orhan Çobanoğlu İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz arsası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tahsis edilen Orhan Çobanoğlu isminde bir hayırsever kişi tarafından Milli Eğitim Vakfına hibe edilen Adana-Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesinde bulunan 22.817 m2 arsa üzerinde inşa edilmiştir.

1986 yılında yapılmış olup Zemin+3 katlıdır. Okulumuz 24 dersliklidir.Mevcut küçük dersliğe dönüştürülen yerlerle birlikte (2 derslik konteyner sınıf) 32 şube  olarak hizmet vermektedir.Okul Öncesi dersliği,1 öğretmenler odası,1müdür odası,2 müdür yardımcısı odası,1 anasınıfı,  1 arşiv odası,1 çok amaçlı salon,,2 rehberlik odası ile hizmet vermektedir.

Adı geçen okulumuz Milli Eğitim Vakfı tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra ikinci bir ek bina inşa edilmiştir. Bu bina yapılınca ön bina Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi'ne verildi. Sonradan yapılan ek bina da1995-1996 öğretim yılında eğitim öğretime başladı. İki bina arasına duvar çekilerek birbirinden ayrılması sağlandı.

2010 Yılında MEB tarafından depreme dayanıklı hale getirilmesi için çalışmalar yapılmıştır.

Yayın: 09.08.2022 - Güncelleme: 10.08.2022 11:06 - Görüntülenme: 243